Zmiana meldunku - co muszę zmienić?

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Zamieszczone przez Deco
    Kiedy ostatnio był wymieniany filtr paliwa?? Czy widać paliwo w przewodzie przezroczystym, który idzie z filtra paliwa??
    filtr był wymieniany jakies pół roku temu
    a słyszeliscie taka teorie ze moze byc zapowietrzony jakis elektro zawór

[ Dodano: Sro 05 Sty, 11 12:35 ]
    [quote="rogoz"]Oprócz tego co napisał mój poprzednik sprawdź jeszcze:
    - klapę gaszącą - może się wieszać
    - zawór zwrotny paliwa w ssaku - należy zdjąć węża z dolotem do filtra i podmuchać. Jak zabulgocze w baku to się zawór zwrotny podwiesił. Jak dmuchanie idzie z oporem a w drugą stronę ciągnie paliwo to zawór OK.

W którym miejscu wyrzuca paliwo z pompy? Od góry z nastawnika, ze styku rozdzielacza z korpusem, czy z innego miejsca?.[/quote

paliwo wyrzuca z lewej strony stojac przodem do auta na paski chyba rozrządu od góry i całe paski są nasiakniete dieslem
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Słuchajcie, co muszę zmienić, jeśli zmieniam meldunek? Wiadomo, że zmienić muszę dowód osobisty, prawo jazdy (czy koniecznie?), muszę o zmianie meldunku poinformować Urząd Skarbowy, bank, itp. Ale co z samochodem? Otóż ja jestem właścicielem, a ojciec współwłaścicielem. Dotychczas obaj jesteśmy zameldowani pod tym samym adresem. Czy po zmianie mojego adresu zameldowania (ojciec nie zmienia) muszę wymienić dowód rejestracyjny i (jeśli zmieniam meldunek na inne miasto) tablice rejestracyjne? Czy też mogę jeździć na starym dowodzie i starych tablicach?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Oficjalnie dowód z auta musisz wymienić i masz na to 30 dni.Nie oficjalnie nikt na to nie zwraca uwagi podczas kontroli.

Komentarz

• mamaj12
        RS
        • 2009
        • 1956
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Mój kuzyn od ok 7 lat ma inny adres w dowodzie i inny w prawku, a dowód auta jest na firmę. Podobno kiedyś przy kontroli milicjant zrobił dziwną minę jak jeszcze poprosił o dowód osobisty, ale w zasadzie na tym się skończyło.
        obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
        wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• bliber
          Drive
          • 2010
          • 76

Ja jeździłem nie zmieniając kilka lat, aż mi się skończyły miejsca na piecząteczki

Pozdr
          Jestem oazą spokoju... pierd... ku..., zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora.

Komentarz

• nemi
            Ambiente
            • 2008
            • 227

Zależy, czy jesteś pierwszym, czy drugim właścicielem. Jeśli pierwszym, to powinieneś przerejestrować auto w swoim "nowym" urzędzie, zmienić dowód i tablice. Jeśli drugim, to powinieneś wymienić dowód rejestracyjny, żeby dane adresowe odpowiadały stanowi faktycznemu.

Ja miałem sytuację taką: byłem pierwszym właścicielem, ale nie chciałem płacić za nowe tablice (i wyższej składki OC) i po zmianie adresu zamieszkania napisałem podanie do starego urzędu komunikacji o pozostawienie pojazdu w aktualnej ewidencji uzasadniając to jakimiś tam względami (już nie pamietam co mi podpowiedzieli w urzędzie) i tym sposobem jako pierwszego wpisali mojego ojca, a mnie jako współwłaściciela z prawidłowym adresem . Musiałem płacić za nowy dowód oraz naklejki legalizacyjne.
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

Pracuję...